top of page
  • Yazarın fotoğrafıEditör

Kadın Muhtar Nuran Şen, Şerbetli Köyü'ne 'Süper Meyve' Aronya'yı Kazandırdı


Kadın Muhtar Nuran Şen, Şerbetli Köyü'ne 'Süper Meyve' Aronya'yı Kazandırdı
super-meyve

Süper Meyve



Çanakkale'nin Yenice ilçesine bağlı Reşadiye köyünün muhtarı Nuran Şen, MÜSİAD Çanakkale'nin kadın üreticilere yönelik projesi kapsamında 5 dönümlük arazisine diktiği aronyayı hasat etmenin sevincini yaşıyor. Şen, bu süper meyveyi köyüne kazandırarak yöre çiftçilerine örnek oldu.


Aronya, Çan'ın Verimli Topraklarında Meyve Vermeye Başladı


Süper Meyve


MÜSİAD Çanakkale Kadın Komitesi'nin sosyal sorumluluk projesi kapsamında Nuran Şen, 5 dönüm arazisine 650-700 aronya fidanı dikti. Toprakların verimliliği ve Şen'in özenli bakımı sayesinde, normalde 3 yıl sürecek hasat, yalnızca 1 yıl sonra gerçekleşti.


Nuran Şen, uzun süredir Agonya bölgesinde kırmızı kapya biber ve çilek yetiştirdiğini, aronya meyvesini ise alternatif bir ürün olarak keşfettiğini ifade etti.


Arduvazın Pazarlama Zorlukları


Nuran Şen, toprak analizi yaptırdığı Agonya bölgesinin verimli topraklara sahip olduğunu belirtti. Ancak, ürün yetiştirmenin ardından pazarlama konusunun asıl problem olduğunu vurguladı. Şen, meyveyi tanıtmak ve satmak için çaba sarf ediyor. Aronyanın sağlığa olan faydalarına da dikkat çekiyor; C vitamini ve antioksidan açısından zengin bir meyve olduğunu ve birçok sağlık sorununa şifa olabileceğini belirtiyor.


Nuran Şen, MÜSİAD ve il/ilçe tarım müdürlüklerinin pazarlama konusunda destek olacaklarını söylüyor ve projeyi en iyi şekilde sürdürmeyi ve sonuçlandırmayı hedefliyor.







3 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page